reclamebureau ontwerpfabriek hilversum
 
Home
Bestuur
Nieuwsbrieven
Nieuws
Foto's
Handige Links
Contact
Visie Noordwestelijk Villagebied
Zorg dat je gezien wordt!
Contributie nog niet betaald
Nieuwe voorzitter stelt zich voor
Burgernet
MOR - Melding Openbare Ruimte
Foutparkeren: Oproep van een verontruste ouder
Reactie gemeente op foutpakeren
Aanpassing parkeertijd Raadhuiskwartier
Antwoord gemeente op brief fout parkeren
Foutparkeren & onveilige situaties Raadhuiskwartier
Kabel in de Wijk
Handtekeningenactie Dalweg
  Nieuws - Zorg dat je gezien wordt!

Fietsverlichting, zorg dat je gezien wordt!

Oktober, november, december en januari zijn de donkere maanden en iedereen is voortdurend bezig met lichtjes.
Het weer wordt slechter en de dagen worden korter. Des te belangrijker dat je gezien wordt.
Er is in onze wijk in de spitstijden veel (auto)verkeer. Op kruisingen waar ook veel auto's geparkeerd staan, laat de overzichtelijkheid vaak te wensen over, zeker als het regenachtig en donker is. Zorg daarom voor goede fiets-verlichting.

Goede verlichting. Daaronder worden ook de "losse lampjes" gerekend. Die moeten dan wel op de fiets of op de juiste manier op de kleding zijn aangebracht, op de borst of de rug van de bestuurder. "Maar veel beter is een vaste verlichting. Dat kan tegenwoordig heel gemakkelijk. De lampen branden op een batterij en de verlichting is dus niet meer afhankelijk van een dynamo. Die kan dus niet meer de schuld krijgen van een haperende verlichting." Een bon voor onverlichte rondfietsen in het donker kost in 2012 €45,-. Die betaal je misschien wel méér dan één keer als je de verlichting niet installeert. Wie goede lampen aanschaft en laat plaatsen, is in één keer van de kosten af. Daar komt bij dat de kans op een ernstig ongeluk veel kleiner wordt. Met een goede verlichting win je dus dubbel op. let op dat de lampjes niet knipperen maar een constante verlichting hebben, dit is in te stellen op het lampje zelf.

Op dit moment is nog niet duidelijk of de politie in Hilversum wederom voor een grootscheepse controle zal gaan. Zodra dit bekend is, zullen we dit op deze site bekend maken. "Onze wijkagent", de heer Blaauw, kan in elk geval het volgende melden: "Het doel van deze controles is de veiligheid van fietsers te vergroten. Het gaat niet om de bonnen maar om de veiligheid door een betere fietsverlichting. Daarom kondigen we de actie van tevoren aan, niet alleen via de krant maar ook op internet en de sociale media." Op die manier hoopt de politie vooral scholieren te bereiken maar ook hun ouders. "Het is belangrijk", vindt wijkagent Piet Blaauw, "dat ouders het belang van fietsverlichting goed inzien. Die is immers essentieel voor de veiligheid van hun kinderen." Bovendien zou het mooi zijn als ouders het goede voorbeeld geven.

12-10-2012